فرآیند کاشت مو در بین خانمها و آقایان:با توجه به متفاوت بودن الگوی ریزش زنان از آقایان، عمل جراحی ترمیم و کاشت موی آنها نیز متفاوت است.
در این عمل جراحی اطمینان حاصل میشود که هیچ جای زخم یا اسکار بر روی پوست بیمار باقی نمیماند. علاوه بر این، نواحی خاص که برای عمل جراحی نیازمند اصلاح کردن باشند، زیر موهای بلند بالای آن پنهان خواهند شد. به این ترتیب سایر افراد نمیتوانند از انجام عمل جراحی کاشت و پیوند مو مطلع شده و پس از درمان شرایط ظاهری فرد حفظ میشود.
افراد مناسب برای کاشت موی طبیعی
خانمهایی که افراد مناسب برای کاشت موی طبیعی هستند دارای شرایط زیر میباشند:
– خانمهایی که به خاطر شرایط فیزیکی یا کشش مو (عوامل غیر هورمونی) دچار ریزش مو شده باشند.
– خانمهایی که قبلاً از عمل جراحی زیبایی یا پلاستیک استفاده کرده و به خاطر از بین رفتن موها در نواحی اطراف شکاف جراحی ناراحت هستند.
– خانمهایی که الگوی ریزش موی مشخص مشابه الگوی ریزش موی مردانه دارند. این افراد ممکن است با عقب رفتن خط رویش مو و نازک شدن موی روی سر مواجه شده و ناحیه اهدا کننده مو بر روی سر آنها تحت تاثیر ریزش موی آندروژنتیک قرار نگرفته باشد.
– خانمهایی که به خاطر آسیبدیدگی، سوختگی، جراحت ناشی از تصادفی و سوختگی شیمیایی موی آنها از بین رفته باشد.
– افرادی که دچار مشکل ریزش موی حاشیهای شده باشند. این مشکل بسیار شبیه به ریزش موی ناشی از وارد شدن فشار به مو میباشد.
روش درمان
این عمل جراحی معمولاً به حدود سه ساعت و نیم تا پنج ساعت زمان با توجه به پیازهای مورد نیاز برای کاشت در ناحیه سر نیاز دارد. مراحل درمان در این حالت به شرح زیر است:
مرحله ۱: آمادهسازی بیمار
در این مرحله بیمار برای عمل جراحی آماده شده و در موقعیت مناسب قرار میگیرد. به منظور تامین راحتی بیمار در طول درمان، لازم است نوشیدنیها و تنقلات لازم توسط بیمار از قبل تهیه شده و در طول جراحی بیمار به آنها دسترسی داشته باشد.
مرحله ۲: بیحسی و برداشتن مو از ناحیه اهدا کننده
در این مرحله ناحیه اهدا کننده مو با استفاده از مواد مخصوص به صورت موضعی بیحس میشود. به این ترتیب از ایجاد هر گونه ناراحتی برای بیمار در طول فرآیند درمان جلوگیری خواهد شد. هنگامی که ناحیه تحت درمان بهطور کامل بیحس شد، پیازهای موی مورد نیاز از ناحیه اهدا کننده گرفته میشود. در نهایت ناحیه اهدا کننده پیازهای مو بخیه زده و پیازهای موی آن به دقت با استفاده از تکنیکهای جراحی جداسازی خواهد شد.
مرحله ۳: جداسازی پیازهای مو
یکی از مهمترین مراحل کاشت موی طبیعی در خانمها مربوط به جداسازی موهای گرفته شده از ناحیه اهدا کننده میباشد. به این ترتیب لازم است هر پیوند مو به دقت از ناحیه اهدا کننده جدا شود. توجه داشته باشید در صورتی که تعداد زیاد مو در یک محل کاشته شده یا بافت و پوست زیاد در نواحی اطراف پیازهای مو وجود داشته باشد، همواره ممکن است پیازهای مو ظاهر فشرده و نامناسب پیدا کنند.
مرحله ۴: کاشت مو در ناحیه دریافت کننده
ناحیه دریافت کننده با استفاده از شکافهای کوچک آماده شده و برای ایجاد ظاهر موی مناسب تنظیم میشود. به این ترتیب لازم است شکافهای مورد نیاز به دقت ایجاد شود تا به این ترتیب بتوان از ایجاد ظاهر طبیعی در موی ناحیه دریافت کننده مطمئن شد. در نهایت پیازهای مو طبق الگوی طراحی شده در ناحیه دریافت کننده پیوند زده میشود.
طول مدت بهبودی پس از عمل جراحی کاشت موی طبیعی در خانمها چقدر است؟
طول مدت بهبودی پس از این عمل جراحی به نسبت کوتاه بوده و از ۱ تا ۲ روز تا ۱ هفته ادامه دارد. در این شرایط معمولاً ظاهر خانمهایی که از عمل جراحی کاشت مو استفاده میکنند، برای چند روز اول پس از درمان طبیعی است و به مقدار کافی مو در ناحیه روی سر (ناحیه دریافت کننده) و موی بلند در پشت سر وجود دارد تا به این ترتیب بتوان با استفاده از آنها وضعیت ناحیه اهدا کننده مو را از دید سایرین پنهان کرد. پس از این عمل جراحی، بیمار ممکن است مقداری بیحسی یا احساس آفتابسوختگی در نواحی تحت درمان داشته باشد. پس از چند روز، بیمار ممکن است احساس خارش در ناحیه سر داشته باشد و این شرایط نشان دهنده شروع فرآیند بهبود در نواحی تحت درمان است.
طول مدت دوام و ماندگاری نتایج کاشت موی طبیعی در بین خانمها چقدر است؟
با توجه به اینکه پیازهای موی مورد نیاز برای کاشت مو از ناحیه پشت سر بیمار گرفته شده و این ناحیه به تغییرات فیزیولوژیک، ژنتیک و متابولیک حساس نیست، پیوند مو از این ناحیه سر میتواند برای تمام طول مدت عمر دوام و ماندگاری داشته باشد. برای این عمل جراحی پیازهای موی مورد نیاز از پشت ناحیه سر گرفته میشود تا به این ترتیب دستیابی به بهترین نتایج پس از این درمان امکانپذیر باشد.